Een auto importeren uit Duitsland

Wie wil dat niet? Een mooie auto met veel opties voor een scherpe prijs. Bijvoorbeeld een dikke Audi, BMW, Mercedes-Benz of Volkswagen. In Duitsland is het aanbod nieuwe en gebruikte auto’s veel groter groter dan in Nederland. Zoekt u een complete auto voor de beste prijs? Autokopenduitsland.nl legt uit hoe je dat aanpakt.

Auto’s importeren uit Duitsland. Nederlandse autobedrijven doen het op grote schaal. Dat doen ze niet voor niets. In Duitsland is het occasionaanbod groter en de prijzen zijn er lager. Een autobedrijf kan veel geld verdienen aan import. Wanneer je als particulier zelf een auto importeert, ben je een stuk goedkoper uit. Het prijsvoordeel van een Duitse auto kan oplopen tot duizenden en zelfs tienduizenden euro’s. In het algemeen geldt: hoe hoger de nieuwprijs en hoe completer de uitvoering, hoe groter het voordeel als je een auto in Duitsland koopt.

Grote keuze en lage prijzen

Met de hulp van internet is het heel gemakkelijk om over de grens jouw volgende auto te vinden. Door de lagere aanschafprijzen zijn auto’s in Duitsland meestal completer en rijker uitgerust dan hier. Is jouw droomauto een Audi met S-Line? Een Volkswagen met automaat en leren bekleding? Of een BMW met een M-sportpakket? De keuze is enorm groot en de prijzen zijn laag. Extra interessant voor import zijn jonge gebruikte auto’s en bijna nieuwe auto’s. Op deze Jahreswagen van een halfjaar tot een jaar oud zit meestal nog gewoon Europese fabrieksgarantie, dus garantie die ook in Nederland van kracht is. Zo koop je een auto met de zekerheden en de garantie van een nieuwe auto voor de prijs van een tweedehands auto.