Gebruikte auto kopen in Duitsland

Er zijn meerdere andere websites in Duitsland

U zocht een website zoals Gaspedaal.nl in Nederland voor de Duitse markt? Tot op heden is er nog geen Gaspedaal in Duitsland. In tegenstelling tot Nederland wordt de online markt in Duitsland gedomineerd door twee grote spelers. mobile.de en autoscout.de. Waar wij in Nederland 5 grote websites hebben, waar Gaspedaal dus een samenvatting van maakt hebben wij dit in Duitsland nog niet gezien.

Toch is er aanbod genoeg op de Duitse autowebsite, met vaak ook veel auto’s uit andere Europese landen zoals ook Nederland en Polen. Er zijn tientallen Nederlandse autodealers actief, voornamelijk vlakbij de grens die op Mobile.de adverteren.

Ook een voordeel van bijvoorbeeld Mobile.de is dat je naast normale personenauto’s ook veel informatie vindt van Trucks en Vans tot aan schadeauto’s. Nu is het wel zo, dat bijvoorbeeld met schadeauto’s vaak veel mis is, wat je niet direct kan zien, zorg er dan voor dat je wel de auto eerst ziet voordat je deze in Duitsland gaat kopen.

Auto kopen Duitsland op Marktplaats

Een auto kopen in Duitsland via Marktplaats? Tuurlijk kun je via Marktplaats zoeken, echter Duitsland heeft vele eigen auto websites zoals Mobile.de en Autoscout.de. Ook op Ebay.de kun je een auto kopen in Duitsland. De meest bezochte website echter is Mobile.de onderdeel van Ebay, evenals Marktplaats.

Hoe krijg ik de auto in Nederland?

U heeft hier twee opties: de auto met een auto-ambulance (laten) vervoeren of zelf rijden. In het laatste geval dient u in het bezit te zijn van een tijdelijk kenteken, een zogenaamd Kurzzeitkennzeichen. Dit kenteken is 5 dagen geldig. De verkoper in Duitsland kan u hierbij helpen. U kunt deze ook zelf aanvragen via VDC. Voor de rit in Nederland heeft u een Nederlands tijdelijk kenteken nodig. Deze is één dag geldig en kunt u kosteloos bij de RDW aanvragen.

Hoe zit het met de kwaliteit van de auto’s in Duitland?

Ook in Duitsland kent men een periodieke keuring zoals de APK in Nederland. De kwaliteit van de auto’s is dus over het algemeen goed. Uiteraard dient u net als in Nederland u ogen goed open te houden.

Vraag om de onderhoudsboekjes, laat eventueel een keuring uitvoeren en wees behoedzaam bij wel erg goedkoop geprijsde auto’s.

Auto zoeken op Autoscout24 Duitsland

Een auto zoeken op Autoscout24.de moeilijk? Nee hoor. De taal is anders. Maar u kunt op dezelfde manier zoeken als op de Nederlandse site. Dus op merk, model, jaartal, brandstof en kilometers. Maar ook op opties en staat van onderhoud. Op Autoscout24.de kunt u bijvoorbeeld aangeven dat u zoekt naar een schadeauto (Unfallwagen). Zoekt u op Jahreswagen, dan krijgt u juist auto’s bijna direct van de fabriek, compleet uitgerust en met weinig kilometers. Meer weten? Wij helpen u graag.

Auto importeren uit Duitsland

Wie wil dat nou niet? Een luxe auto vol opties. Een lekker dikke Volkswagen, BMW, Audi of Mercedes. Maar dan goedkoper. Wacht niet op aanbiedingen in Nederland! U bent namelijk altijd goedkoper uit als u rechtstreeks importeert uit Duitsland. Wij vertellen u hoe u dat doet en waarmee u rekening moet houden.

Schadeauto of WOK-auto?

Bij een lichte schade krijgt uw Duitse importauto van de RDW gewoon een kenteken. Is uw schadeauto in slechte staat, dan is de kans groot dat uw auto van de RDW de WOK-status krijgt. U moet dan eerst de WOK-punten herstellen voor het RDW deel 1A van het kentekenbewijs afgeeft. Tot die tijd kunt u met uw WOK-auto niet de openbare weg op. Ook kunt u geen BPM-aangifte doen. Wij vertellen u graag meer over het verschil tussen een schadeauto en een WOK-auto.

Hoe bereken ik de BPM?

Nederland kent naast de BTW een extra belasting op auto’s, de zogenaamde “Belasting op personenauto’s en motorrijwielen”, afgekort BPM. Deze belasting zult u moeten betalen als u een auto importeert. De hoogte van deze belasting hangt af van de nieuwprijs van de auto die u wilt kopen, en de leeftijd van de auto. Hoe ouder de auto, des te minder BPM u hoeft te betalen.

De regels om de BPM te berekenen vindt u op de website van de Douane. De korting die u op dit BPM bedrag krijgt kan op drie manieren worden berekend: op basis van een taxatierapport, een koerslijst of met een afschrijvingstabel. Het uiteindelijke bedrag (de zogenaamde Rest BPM) moet u betalen voordat de auto een Nederlands kenteken krijgt.

Goedkope luxe auto uit Duitsland

Bespaar honderden, of zelfs duizenden, euro’s op de auto van uw dromen. Haal uw occasion uit Duitsland. In Duitsland zijn de auto’s én de opties veel goedkoper. Voor veel minder geld heeft u dus een veel luxere auto. Hoe dit werkt? Wij leggen het u uit.

Hoe controleer ik of de tellerstand niet is teruggedraaid?

In Nederland kennen we de Stichting Nationale Autopas. Deze stichting houdt van alle auto’s in Nederland nauwkeurig de tellerstanden bij. Een auto met een teruggedraaide tellerstand valt zo meteen door de boot.

In het buitenland is dit echter niet zo goed geregeld. Controleer dus goed te tellerstand van de auto die u op het oog heeft. Controleer de onderhoudsboekjes en vraag om rekeningen waaruit de kilometerstandhistorie valt te herleiden.

Duitse Import auto’s overzicht

Op zoek naar een gebruikte Duitse auto? Lastig als u niet weet waar u moet beginnen. Op gaspedaal.nl vindt u het meest complete overzicht. Veilingsites, autosites, occasionsites; gaspedaal.nl is het ideale startpunt voor uw zoektocht naar de perfecte Duitse occasion. Wij vertellen u graag meer.

U zoekt occasions in Duitsland

Wanneer u op zoekt bent naar occasions in Duitsland, dan kunt u dat het beste doen via Mobile.de. Verreweg de grootste occasions website van Duitsland met een zeer groot aanbod.

Waar kan ik naar gebruikte auto’s zoeken?

Op de websites Mobile.de en AutoScout24 staan gezamenlijk bijna 3 miljoen auto’s. U vindt er altijd de auto van uw dromen! Vanwege de Nederlandse wetgeving zijn vooral jong gebruikte auto’s (auto’s van circa 3 jaar oud) interessant.

Zo dra u een auto heeft gevonden, neem dan contact op met de aanbieder om een (vrijblijvende) bezichting en proefrit af te spreken.