Nieuwe auto kopen in Duitsland

Hoe krijg ik een Nederlands kenteken?

U gaat met uw auto naar een keuringsstation van de RDW. Op werkdagen kunt u van 08:00 tot 12:00 terecht zonder afspraak. Uw auto wordt hier op uw naam gezet en ondergaat een keuring. Zodra uw auto is goedgekeurd gaat u naar de douane om aangifte te doen.

Hierna ontvangt u binnen enkele dagen het kentekenbewijs van de RDW. Met dit kentekenbewijs kunt u bij een erkende kentekenplaat fabrikant de kentekenplaten laten maken.

Met welke kosten moet ik rekening houden?

Naast de aanschafprijs van de auto dient u (Rest) BPM, kentekenleges, keuringskosten en registratiekosten te betalen. Vergeet verder eventuele kosten voor het transport van Duitsland naar Nederland niet.

Hoe doe ik aangifte van de BPM?

Aangifte doet u bij de Douane. Neem contact op met de Douane via de BelastingTelefoon voor meer informatie.

Het telefoonnummer is 0800 – 0143 (bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 08:00 tot 20:00 en op vrijdag van 08:00 tot 17:00).

Documenten en de auto importeren vanuit Duitsland

U heeft het buitenlandse kentekenbewijs en een conformiteitsverklaring nodig. Als het een nieuwe auto betreft, en er nog geen kentekenbewijs is, dan zult u een bewijs moeten overleggen waaruit blijkt dat de auto nog niet eerder is geregistreerd.

Aan de conformiteitsverklaring kan de RDW zien dat uw auto voldoet aan de europese toelatingseisen.

Veilig een auto kopen via Ebay

Op eBay.de (Duitsland) vindt u een enorm aanbod aan jonge Duitse auto’s en oldtimers. Het is een veilingsite; heeft u het hoogste bod, dan bent u verplicht te kopen. Zoek daarom vooral naar advertenties waarin staat dat u voor aankoop de auto mag komen bekijken. En plan zoveel mogelijk bezichtigingen op 1 dag. Ook is het verstandig om de recensies over de (meestal particuliere) aanbieders te lezen. Meer tips? Lees dan verder.

Zuinige stadsauto kopen in Duitsland

Geen behoefte aan een grote, snelle Duitse bak? Liever een kleine, zuinige stadsauto met een lage CO2-uitstoot? Ook dan is het voordelig om een nieuwe of jonge gebruikte auto uit Duitsland te halen. Niet alleen omdat het u honderden tot duizenden euro’s scheelt. De auto’s zijn in Duitsland veel rijker uitgerust en hebben minder kilometers gereden. U krijgt dus veel meer waar voor uw geld. Wij vertellen u graag hoe dit werkt.