Online een auto zoeken in Duitsland

Een gebruikte of nieuwe auto zoeken doe je natuurlijk online. Ook in Duitsland kan je bij verschillende websites terecht. Bekende occasionzoekmachines zijn bijvoorbeeld Ebay.de, Mobile.de, Autoscout24.de en PKW.de. Voor nieuwe en jonge auto’s kan je zoeken op Duitse websites van autofabrikanten zelf. Doe je liever zaken met een particulier? Kijk dan eens op een rubrieksadvertentiesite zoals Ebay-kleinanzeigen.de.

Op internet een nieuwe of tweedehands auto zoeken in Duitsland is helemaal niet moeilijk. Het is zelfs heel gemakkelijk. Er zijn verschillende zoekmachines waarmee je in een paar simpele stappen de auto van jouw keuze vindt. De grootste zoekmachines voor auto’s zijn zeer uitgebreid. Op Autoscout24.de en Mobile.de kan je zoeken op kleur, bouwjaar en kilometerstand, maar ook op specifieke opties zoals leren bekleding, een panoramadak, een parkeercamera, een uitklapbare trekhaak en adaptive cruise control. Ben je op zoek naar een auto met een bepaalde kleur bekleding, zoals beige leer of zwart alcantara? Zelfs dat kan je allemaal invullen in jouw zoekopdracht.

Bijna nieuwe Jahreswagen

Op de bekendste en grootste autoportals in Duitsland is het ook mogelijk om te zoeken naar auto’s met schade (Unfallwagen) of bijna nieuwe auto’s (Jahreswagen). Over het algemeen zijn auto’s tot vijf jaar oud het meest interessant om zelf te importeren. Dan koop je een jonge en frisse auto met maximaal prijsvoordeel ten opzichte van een Nederlandse auto. Ook Jahreswagen zijn voor Nederlandse particulieren zeer interessant. Jahreswagen zijn amper van nieuw te onderscheiden, komen direct van de fabriek of van de merkdealer, zijn rijk uitgerust en hebben een lage kilometerstand. Door het grote aanbod worden Jahreswagen tegen extra lage prijzen verkocht. Zo behaal je maximaal voordeel als je zelf een auto uit Duitsland haalt.