Zijn duitse merken goedkoper in duitsland?

Duitsland is een echt autoland. Jaarlijks worden er tussen de 3 en 3,5 miljoen nieuwe auto’s verkocht. Vooral Duitse merken zijn er populair. Maar zijn ze ook goedkoper dan andere automerken? Autokopenduitsland.nl heeft het antwoord!

Duitsers kopen graag Duitse auto’s. Op de bekende online autoportals in Duitsland heb je een enorme keuze uit merken als Audi, BMW, Mercedes-Benz en Volkswagen. De vraag die veel Nederlandse autokopers zichzelf stellen is dan ook: zijn Duitse automerken in Duitsland goedkoper dan andere automerken? Het antwoord op die vraag is ‘ja’. Door de lagere aanschafbelastingen zijn nieuwe auto’s in Duitsland over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Bovendien zijn Duitse auto’s over het algemeen luxer en completer uitgevoerd dan hier. Daardoor koop je een auto met meer opties voor minder geld. Wie wil dat nou niet?

Duizenden euro’s voordeel

Het maakt niet uit of je een nieuwe, een bijna nieuwe of een gebruikte auto uit Duitsland haalt. Geld besparen kan altijd. Op duurdere uitvoeringen van de bekende Duitse merken kan het financiële voordeel oplopen tot duizenden en zelfs tienduizenden euro’s. En hoe zit dat met andere automerken? Ook als je een auto van een niet-Duits merk koopt, valt er prijsvoordeel te halen. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe of gebruikte auto’s van merken zoals Citroën, Ford, Hyundai, Peugeot, Renault, Skoda, Opel en Toyota. Ook bij deze merken is het aanbod in Duitsland groter dan in Nederland en zijn de prijzen een stuk aantrekkelijker. Wil je weten je jouw volgende auto voordelig uit Duitsland haalt? Autokopenduitsland.nl helpt je op weg!